Vuosi 2008 on alkanut sairastellessa. Ensin äiti ja Isla toivat mukanaan Iho-ja allergiasairaalan päiväosastolta noroviruksen johon koko perhe sairastui. Oli muuten hurja tauti mutta onneksi se meni nopeasti ohitse.

Vatsataudin jälkeen tytöt ovat olleet muutaman viikon flunssassa ja Essillehän sitten tietysti tuli sen seurauksena korvatulehdus. Mutta jospa nyt pääsisimme helmikuun alun kunniaksi nauttimaan taas normaalista arjesta ilman sairasteluja.

Isla on käynyt useaan otteeseen HUS:in iho-ja allergiasairaalassa kaikenmaailman altistuksissa ja testeissä. Niiden johdosta olemme saaneet lääkäriltä B- ja C-lausunnot joilla saamme hieman noita allergioista koituvia kustannuksia alemmaksi kun saamme niistä KELA:n korvaukset. Vasta Kelan korvausten jälkeen saamme vakuutusyhtiöltä korvauksia (Islalle on otettu kallis vakuutus). Kyllä on tehty asiat taas tosi monimutkaisiksi ja perheiden normaalielämää vaikeuttaviksi. Jos olisin ollut nyt töissä niin näiden altistusrumbien takia olisi tullut jo monta poissaolopäivää koska tähän kaikkeen on mennyt useita päiviä. Ja aina on täytynyt löytää Essille hoitopaikka, onneksi Mirkan luota. Plääh. Mutta siis nyt on pahin ohi ja Islalla on virallisesti todettu maito- ja vilja-allergiat (lisäksi mm. paprika, tomaatti). ONNEKSI ennuste on hyvä ja useimmiten tämänkaltaiset allergiat katoavat iän ja kasvun myötä. Ja ONNEKSI Isla on terve ja "hyvässä lihassa" oleva neiti. :)

Islan isointa hupia tällä hetkellä on kiipeäminen joka paikkaan. Hän nousee pyörillä kulkevan NallePuh-junan päälle ja nousee sitä käyttäen JOKA PAIKKAAN! Isosisko siinä naureskelee vieressä kun toinen hilluu milloin missäkin. Pahimmilta onnettomuuksilta ollaan toistaiseksi vältytty. Meillä on täällä kotona aikamoinen parivaljakko :) Isla on ottanut jo useita askeleita ilman tukea. Tuen kanssahan tuo on viipottanut menemään jo muutaman kuukauden. Sanoja vielä odotellaan. Bravuuri on vilkutus ja epämääräinen Heiheiltä kuulostava äännähdys :) Sitä kuuluisaa äiti-sanaa odotellessa... :)

ESSI oppi joulun aikaan ihan itse ja yllättäen sisäsiistiksi ja on täällä kotosalla jo ihan ilman vaippaa. Iltaisin ottaa salaa vaipan pois ja usein herää aamusta ilman sitä sänky onneksi kuivana. Tuo asia helpottaa arkea tosi paljon. Upeeta! Essi haluaisi joka päivä mennä "ekoneella" eli lentokoneella.

Jatkamme edelleen erityisesti Essille tärkeitä juttuja: maanantaisin käymme perhekerhossa ja tiistaisin jatkamme muskarikerhoa. Isi osti Essille luistimet ja jos sää sallii niin Essi haluaa luistelemaan. Uinti on  koko perheen yhteinen harrastus kunha korvat vaan suojataan niin ettei tulehdukset iske.

Tammikuun mainittavimpia juttuja on ehdottomasti käynti muumikonsertissa 14.01. Essi muistelee tuota vieläkin onnellisena. Kimmo ja Marika vievät Essin Disney On Ice-showhun 31.01. Se tulee varmasti olemaan myös Essille aivan upea juttu.

1249836.jpg

1249837.jpg

1249860.jpg

1249857.jpg

1249880.jpg

1249852.jpg