Meillä on täällä taas murhetta lasten terveysasioissa.
 
Essillä on ollut oikean isovarpaan viereinen varvas ihan murtuneen näköinen jo joulukuun alusta. Essi putosi tuolloin tuolilta ja luulimme että tuohon varpaaseen oli sattunut tuolloin vaikkei Essi sitä koskaan valittanutkaan millään tavalla.
 
Lisäksi Essi on arastellut toista jalkaansa mm. kengänlaiton yhteydessä ja muutenkin kävellyt hassusti. Ollaan jo pariin kertaan käyty tuossa terveyskeskuksessä kahdella eri lääkärillä juttelemassa näistä vaivoista ja lääkärit on olleet sitä mieltä ettei jaloissa ole mitään vikaa. Lapset kävelee kuulemma hassusti välillä (!?!?)
 
Kaipa tuo meidän oma lääkäri alkaa olla meihin jo kyllästynyt sillä jakuvastihan me ollaan siellä ravattu millon minkäkin asian tiimoilta. Essillä on ollut Islan syntymän jälkeen 8 korvatulehdusta, erilaisia flunssia, korvien putkitus ja kitarisojen leikkaus. Eikö siinä olisi jo riittävästi yhdelle pienelle?
 
No, varvas kuvattiin mutta mitään ei näkynyt. Katselin aikani vielä ja päätin että hitto, Essi viedään yksityiselle lääkärille joka totesi HETI näkemällä että Essin jaloissa on niveltulehdus. Sen takia Essi käveleekin hassusti välillä.
 
Essin verestä otettiin tulehdusarvot jotka saadaan huomenna ja nyt on lähete Jorviin menemässä. Niveltulehdus voi tulla esim. flunssan seurauksena mutta kyseessä voi olla ns. lapsireuma jota on monen montaa sorttia. Nyt Essi saa tulehduskipulääkettä kaksi kertaa päivässä siihen saakka kunnes mennään Jorviin lisätutkimuksiin.
 
Äidin pieni. Kaikesta huolimatta Essi on ollut tosi reipas tyttö. Onneksi olemme nyt (toivon mukaan) osaavissa käsissä.
 
Islan allergia-asioiden ja tämän kokemuksen johdosta uskoni terveyskeskuslääkäreihin on mennyt täysin. Kohdallamme on käynyt niin ettei minua /meitä ole selvästikään kuunneltu/uskottu lapsiamme koskevissa asioissa.