Tänään olimme Essin kanssa Jorvissa jossa tytölle tehtiin iso joukko erilaisia kokeita; otettiin pissanäyte, nieluviljely, monta putkiloa verta ja kotiinkin saatiin näytepurkit ulostenäytettä varten.

Lääkäri kyseli paljon erilasia asioita Essin historiasta ja mm. että olemmeko matkustelleet (voisiko olla esim. salmonellaa tms.), onko Essiä purrut punkki, yms yms.

Kysyin lääkäriltä suoraa mielipidettä siitä mikä Essiä mahdollisesti vaivaa ja kyllä lääkärin vahva epäilys oli että Essillä on jokin reumasairaus. Mutta nyt siis selvitetään tarkasti ja laajasti mistä moinen on Essiin tullut. Ja mikä tuon aiheuttaa. Essillä on tulehdusta oikeassa kakkosvarpaassa, vasemmassa jalan alareunassa ja oikeassa polvessa. Tulehduskohdat ilmeisesti vaihtelevat sillä viikko sitten turvoksissa oli toisen jalan polvi.

Saatiin lähete lastenklinikan reumapoliklinikalle jossa sitten on asiaan perehtyneitä hoitamassa Essiä lisää. Lisäksi lääkäri laittoi lähetteen korvapolille Meilahteen jatkuvien korvatulehdusten takia. Käydään sitten kai siellä jatkossa jatkuvissa kontrolleissa ja tarkistuksissa.

Essi oli tosi reipas tyttö. Taas kerran.

Labratuloksia saadaan varmaan viikon sisällä....kirjoittelen sitten aiheesta enemmän.