Hohhoijaa. Maanantaina hurjana alkanut räkätauti on aiheuttanut ihan tolkutonta nenien pyyhintää ja valvottuja öitä. Maanantaina kävin Essin kanssa terveyskeskuksessa hakemassa tipat silmätulehdukseen. Lääkäri katsoi samalla korvat jotka oli tuolloin ihan ookoo. Eilen aamulla tukkaa kammatessa huomasin että korvastahan valuu märkää! Islakin huusi ja kiemurteli koko yön.

Onneksi saatiin nopeasti aika Tapiolan Pikkujättiin jossa yleensä käymme. Lääkäri totesi että nyt on TOSI räkäistä influenssaa liikenteessä ja siihen liittyy korva- ja silmätulehdusta. Molemmilla tytöillä siis korvatulehduskin, Islalla elämänsä ensimmäinen.

On nämä tytöt kyllä sairastelun mestareita. Olen perustanut sellaisen valkoisen "lekurimapin" että pysyn kärryillä että mikä sairaus on ollut milloinkin ja että missä lääkärissä ollaan juostu ja kumman kanssa. Mappi alkaa olla sen verran täys paperia ja reseptiä että täytynee perutaa kohta molemmille omansa. Jos lapsi tai lapset sairastelee paljon ja taustalla on jokin "perussairaus" niinkuin meillä esim. reuma niin on tosi tärkeää osata kertoa aiemmista lääkärikäynneistä erityisesti silloin jos ei aina pääse samalle lääkärille. Ja eihän noita lekurikäyntejä Erkkikään muista jos niitä on jatkuvasti.

Esim. KELA vaatii mahdollista vammaisen lapsen hoitotukea haettaessa merkittäväksi kaikki hoitaneet lääkärit ja lääkärissäkäyntipäivämäärät. Helpoimalla pääsee kun säästää AINA KAIKKI kuitit ja reseptit ja kirjaa jokaisen lekurikeikan ylös.

Onneksi antibiotit alkoi tehoamaan välittömästi ja meillä nukuttiin viime yönä syvää ja levollista unta. Islalle tämä on elämänsä ensimmäinen antibiottikuuri, ihme kyllä.

Olen ajatellut jossain vaiheessa viedä molemmat tytöt Rauli Mäkelän vastaanotolle. Hän on kirjoittanut ihan fiksuja ajatuksia sisältäneen kirjan "Irti tulehduskierteestä". Jotainhan tässä on tehtävä jatkuvien sairasteluiden takia.