Käytiin Essin kanssa perjantaina Lastenklinikan reumapolilla ensin silmälääkärillä ja sen jälkeen reumatologilla.

Essi antoi taas tosi hienosti tutkia silmiä ja kaikki on ookoo. Ei iriittiä (oireetonta silmätulehdusta). Kuulin ensimmäistä kertaa että koska essin diagnoosin perässä on (ANA+) niin tuo iriittiriski on sen takia suurempi. Koskaan Essillä ei sitä ole ollut ja tietysti toivotaan ettei tulekaan. Saatiin kotiin sellainen lapsille tehty ns. "snellenin taulu" jota meidän tulee harjoitella niin että Essi osaa kertoa näkötestissä että mikä kuvio on kyseessä.

Reumatologin vastaanotolla oli myös joukkio kandeja perehtymässä lastenreuma-asioihin. Lääkäri tutki ja taivutteli Essin sormet, varpaat, nilkat ja kaikki sellaiset alueet joihin reuma yleensä iskee. Pientä turvotusta on toisessa polvessa ja oikean jalan 2.varpaassa mutta tytön yleiskunto on tosi hyvä. Pientä itkuilua on ollut ajoittain mutta koska kunto on kuitenkin noin hyvä niin lekuri päätti että Essin kaikki lääkitykset lopetetaan!!!!!!! :) Ja minä kun pelkäsin että aloittavat sen uuden lääkityksen!!! Ihan loistojuttu! Just yks päivä tässä mietin apteekista tullessani että Essi on jo joutunut ottamaan monen monta pullollista Pronaxen kipulääkettä jolla on monenmoisia haitallisia juttuja esim. vatsalle. Ihan mielettömän ihanaa että Essin kunto on hyvä! Räkätauteja tai korvatulehduksiakaan ei ole ollut, vuosi sitten Essi oli todella räkäinen ja kipeänä ihan jatkuvasti. Toivon todella että reuma pysyisi oireettomana ja katoasi kokonaan.

Päiväkodissa menee ihan mukavasti pientä tönimistä (Essillä) lukuunottamatta. Sovittiin päiväkodin kanssa yhteisistä pelisäännöistä eli heti vaan jäähypenkille jos huonoa käytöstä ilmenee. Onhan siellä tuo Islakin jo istunut. Meidän neidit...

Mukavaa viikkoa kaikille!

1979957.jpg

Reumavastaanoton hoitaja laittaa Essille puudutusainetta verikokeiden ottoa varten.