Tykkäämme tyttöjen kanssa käydä erilaisissa musiikkitapahtumissa ja viime lauantaina vuorossa oli Musiikkiopisto Juvenalian sekä Espoon pop/jazzopisto Ebelin yhteistyönä järjestetty konsertti Pikku Marjan eläinlauluista. Essi sai aikoinaan 2-vuotislahjaksi kyseisen satukirjan joten Bonzo, Goljatti, Heppuli ja Juppe olivat tuttuja juttuja. Konsertti oli tosi ihana!

Viikonloppuisin retkeilemme nukenvaunujen kera lähiympäristössä ja pienessä matkassa saattaa sattuneista syistä kulua useampikin tunti...

Essi on sairastellut tammikuun lopusta saakka. Kuume on noussut nopeasti korkeaksi, pysytellyt koholla useita päiviä, häipynyt ja palannut taas uudestaan samaa kaavaa noudattaen. Lääkärissä ollaan juostu neljästi ja labroja on otettu kolmeen otteeseen, viimeeksi viikko sitten yöllä Jorvin päivystyksessä keuhkokuvien kera. Ilmeisesti Essin korvissa piilevät tulehdukset aiheuttavat kuumeilua,-tytöllä on todella ahtaat korvakäytävät joiden tutkiminen on monen lääkärin mukaan tosi hankalaa. Korvat on putkitettu pariin otteeseen enkä enää osaa sanoa monesko korvatulehdus on menossa, olisko kuudestoista. Tässä kevään aikana on taas todennäköisesti korvien putkitus luvassa mutta onneksi ne usein ovat tuoneet helpotusta jatkuviin tulehduksiin. Saa nähdä onko ahtaille korvakäytäville mitään tehtävissä. Olen huolestunut Essin kuulemisesta sillä tyttö pyytää usein esim.tv:n ääntä kovemmalle ja välillä ihan oikeasti tarkoittaen kysyy "mitä".

Reuma on onneksi pysynyt oireettomana. Maanantaina menemme lastenklinikan reumavastaanoton silmälääkärille peruskäynnille tutkimaan silmät sillä Essin reuman alatyypille on yleistä ns.iriitti joka on oireeton silmätulehdus. Hoitamattomana se voi johtaa ikävyyksiin. Huhtikuussa menemme reumatologille.

Onneksi molemmat tytöt voivat tällä hetkellä hyvin. Toivottavasti pitkäääääääään.