Tänään oli kotiäiti kondikseen-projektin ensimmäinen osa eli käynti kiropraktikko Jarkko Kauseen vastaanotolla. Koska sain suosituksen hänestä hierojatutultani niin vasta myöhemmin sain lukea että kyseessä oli varsin pätevä ja menestyksekkään cv:n (kiropraktikko Doctor of chiropractic, terveysvalmentaja, ravitsemusasiantuntija, funktionaalisen lääketieteen asiantuntija, hivenainespesialisti, koulutettu kuntosaliohjaaja, Kinesiologi ) omaava mies.

Täytin netistä saamani MSQ = metabolic screening questionnaire myös > medical symptoms questionnaire esitietolomakkeen jonka kanssa menin sitten vastaanotolle sydän pamppaillen. Olin kuullut puheita noista "rusikoinneista ja rusautuksista" joten ajatus siitä että antautuisin moiselle vapaaehtoisesti ja vielä maksaisin siitä ilosta tuntui suoraan sanoen pelottavalta.

Sain Jarkko Kausesta heti hyvän ja rennon vaikutelman. Juttu luisti ja hän otti asiani todella kokonaisvaltaisesti. Tunnin aika kului miltei keskusteluun ja hän kertoi yleisesti ottaen kiropraktiikasta. Hän löysi selkäni ongelmakohdat varsin nopealla silmäyksellä ja tutkimuksella. Sen jälkeen oli aika asettautua hoitopöydälle jossa hän ensin hieroi jollakin laitteella lihaksia lämpimiksi ja sen jälkeen napakasti paineli kipukohtia niin että se paljon puhuttu rusahtelu kuului. Eikä sattunut lainkaan. Tuntui siltä kun lämmin aalto olisi pyyhkäissyt koko kropan kun veri lähti liikkeelle.

Sain passituksen alaselän magneettikuvaukseen ja ilmaiseksi sen saan olemalla vapaaehtoinen magneettikuvattava Philips Medical Systems MR Technologies finland Oy:lle joka kehittää, valmistaa ja markkinoi kotimaisia magneettikuvauslaitteita. Soitan sinne ja odotan sitten koska kutsu käy.

Kuvan kanssa marssin sitten uudestaan kiropraktikolle joka kertoo kunnostani enemmän ja laatii kuntoutussuunnitelman. Selässäni oli muuten havaittavissa lievää skolioosia eli selkärankani on pikkasen mutkalla.

Ensi viikolla menen vartin ajalla vielä "rusautettavaksi" ja sitten jäädään odottamaan magneettikuvaa.

Kaikinpuolin hyvä kokemus vaikkakin varsin hintava sellainen.