Heippa. Kävimme viime viikolla pikaisesti tervehtimässä päiväkodin henkilökuntaa ja tutustumassa tiloihin. Henkilökunta oli oikein mukavan ja innostuneen oloista ja he toivottivat meidät tervetulleiksi harjoittelemaan vaikka jo päivittäin. Essi ja Isla menevät eri ryhmiin: Essi 3-4 -vuotiaiden ryhmään jossa lapsia on 22 ja Isla pienten ryhmään jossa lapsia on muistaakseni 13. Naulakoissa ja lokerikoissa komeilivat jo Essin ja Islan nimet valmiina :) Kun muut lähtivät syömään ja meidän oli aika lähteä kotiin niin Essiltä pääsi katkera itku, niin mukavaa olisi ollut jäädä :)

Isla on ollut tiistaista saakka kovassa nuhassa ja saas nähdä milloin tauti iskee Essiin. Tässä on muutama yö mennyt taas valvoessa ja kahden huoneen väliä ravatessa sillä Essin reumaoireet on palanneet. Tyttö itkeskelee unissaan ja potkii sänkyä niin että kolina kuuluu taas. Kortisonikuurin päättymisestä ei ole montaakaan viikkoa joten ikävän todennäköiseltä tuntuu se että reumalääkitys on aloitettava. Soitan tänään reumavastaanotolle ja aikaistan Essin lääkäriaikaa joka muutoin olisi vasta lokakuussa. Vasemman jalan "reumavarvas" on taas kovin turvoksissa :(

Olemme tehneet päätöksen antaa tytöille vesirokkorokotteet sillä erityisesti Essin kohdalla vesirokko voi laukaista pahat reumaoireet jos oikein olen käsittänyt. Lisäksi jos ja kun Essin reumalääkitys aloitetaan niin kuulemma vesirokkorokote annetaan tuolloin automaattisesti ilmeisesti sen vuoksi että reumalääkitys heikentää vastustuskykyä entisestään. Saa nähdä miten meidän päiväkoti-työhönpaluu-yhdistelmä onnistuu. Onneksi minulla on oikeus jäädä uudestaan kotiin siihen saakka kunnes Isla täyttää kolme jos asiat menevät liian hankaliksi tyttöjen (Essin) terveysasioiden kanssa.

Islan puolitoistavuotisneuvola oli tänään hieman etuajassa (1,4v) ja tässä neidin kuulumisia lääkärin neuvolakorttiin kirjaamana: Paino 13400g, pituus huimat 84,5cm. Pipomitta 47,8. "Hyvin kehittynyt tyttö. Silmät suorassa. Kuulo ok. Motorisesti kätevä. Paljon sanoja.

Ensi viikolla alamme harjoittelemaan päiväkodissa ja menemme sinne aamupiiriaikaan klo 8:30.

 

Viikon kuvasaldoa:

1821297.jpg

Viherkallion asukaspuistossa

1821300.jpg

Hovikampaajamme Mirkan Saksitaksi

1821303.jpg

Marketanpuistoon ei kyllästytä

1821306.jpg

1821310.jpg

Essi halusi kuvan kauniista taivaasta

 

1821313.jpg

Tässä ollaan menossa vaihteeksi Karakallion asukaspuistoon

1821316.jpg