Olimme tänään harjoittelemassa ja tutustumassa päiväkodissa, tällä kertaa "Leppäkertuissa" eli ryhmässä jossa Isla aloittaa. Ryhmän aikuisia ovat Elina, Noora ja Arja ja henkilökunta täydentyy vielä yhdellä syksyn mittaan. Pienten ryhmässä lapsia on 15, tänään paikalla oli suunnilleen kahdeksan pientä.

Menimme paikalle klo 8:15 jolloin aamupalatohinat oli vielä täydessä käynnissä. Koska toiminta on vasta alkanut ja uusia pikku päiväkotialoittajia ilmeisesti on saapunut viikottain ellei päivittäin niin ilmassa oli vielä selvästi "äidin ikävää" ja kaipuuta. Muutamalla pienistä oli vielä sopeutumisvaikeuksia ja se tietty vaikuttaa koko ryhmään.

Aamiaisen jälkeen oli hetki vapaata leikkiä ja sen jälkeen koko päiväkoti ulkoutui pihalle leikkimään. Sisäleikeissä Isla oli selkeästi hämmentynyt ja itselleen epätyypillisesti aika ripustautuva. Uudet ihmiset ja ympäristö mietitytti ja selvästi Islakin ymmärtää että tässä on nyt jotain poikkeavaa. Essi otti pientenkin ryhmän heti omakseen ja pyysi päiväkodin tädeiltä että saisikos hän piirtää. Ulkona kirmasi hiki päässä iloisena tuttujen kavereiden kanssa ja kun kotiinlähtö koitti niin taas tuli suru puseroon.

Luulen että jatkamme "harjoittelua" ensi viikolla muutamana päivänä. Essin osalta ei ole huolta sopeutumisesta mutta Islalle voi tulla äitiä ikävä...

Aamuheräämisiä ja nukkumaanmenoa on aikaistettu ja ihan hyvin on mennyt. Isla on muuttanut Essin kanssa samaan huoneeseen....vaihtelevalla yömenestyksellä.